Ideologi

Hundetræning skal være sjovt for hund og ejer

Jeg arbejder kun med bløde metoder, positiv træning og indlæring. Der vil blive taget hensyn til den enkelte hund, afhængig af race, temperament, og alder. Det skal være et kærligt samarbejde med tillid, tryghed, respekt og forståelse for hunden.

Shaping er formning af adfærd og bruges ved indlæring, dvs. når hunden skal indlære en øvelse, er det vigtigt at træne i korte seancer, og små skridt, så der opnås succes. Så kan hunden følge med og indlære og forstå hvad vi vil have den til. På den måde bliver der ikke stillet for store krav til hunden, som den endnu ikke er klar til.

Positivt forældreskab opnår man ved at være sammen med sin hund og tage initiativer i hverdagen, til sjove ting. Træning, leg, spor, miljø træning, mentale aktiviteter osv. Jo mere tid vi bruger på vores hunde, jo mere harmoniske og glade bliver de.

Straf løser ingen problemer, måske her og nu, men det er ikke en holdbar løsning. Det vil istedet give hunden angst og usikkerhed og føre til tillidsbrud imellem jer.

Der skal bruges masser af godbidder og ros til at forstærke den positive adfærd som hundene viser os.
Jo mere vi belønner den adfærd vi gerne vil have, jo mere vil hundene tilbyde den.

Det er meget vigtigt der er en god motivation for at træne, selve processen skal være sjov og ikke kun det færdige resultat.

Selvfølgelig er det i orden at sætte grænser, det giver også hunden tryghed, det skal bare være på en kærlig og konsekvent måde.

Hundesproget fascinerer mig meget, det er vigtigt at lære at kende, da det giver en stor forståelse for hundenes adfærd. De kommunikerer og sender hele tiden signaler til hinanden. Hvis vi vil kan vi snakke med 🙂
Hundesproget, kommunikation og vores kropssprog vil jeg komme nærmere ind på til træningen.

Jeg kan anbefale dig følgende bøger af
Irene Jarnved:
• Helhjertet Hundetræning
• Fra Hvalp til Hund
• Hunden i Hverdagen.

Anders Hallgren:
• Alfasyndromet
• Drivkraft og motivation
• Den gamle hund.

Turid Rugaas:
• Dæmpende signaler.

Lone Greva:
• Familiehunden